top of page
Wij zijn
C.L.E

C.L.E Dance Studio is een jonge & hippe dansschool gevestigd aan de rand van Delft.
Wij bieden een zeer breed en gevarieerd lesprogramma aan voor jong en oud. Van peuters tot volwassenen; iedereen is welkom!

We geven danslessen voor zowel beginners als voor leerlingen die dansen op hoog niveau!

Onze lessen worden verzorgd door een enthousiast en professioneel docententeam, onder leiding van Cheraly. In de lessen wordt gewerkt aan het dansniveau, maar er is ook zeker ruimte voor plezier & ontspanning. Wij streven boven alles naar het creëren van toegankelijke, fijne lessen waar iedereen zich thuis voelt.

Zoek je een gezellige, maar ook professionele dansstudio in de omgeving van Delft? Dan zijn wij de dansschool die je zoekt.

Gezinnen met een minimum inkomen kunnen een beroep doen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Zij ondersteunen bij de betaling van contributie en/of de aanschaf van sportkleding. Kijk op www.jeugdfondssportencultuur.nl

ballet_edited.png

C.L.E Dance Studio opende haar deuren in mei 2012        

Eigenaresse & dansdocente
Cheraly Kooijmans
cher_edited_edited.jpg

Ik ben 33 jaar en trotse mama van Indy. Ik ben geboren in Delft en opgegroeid in Delfgauw. Nu woon ik in Den Hoorn. Al van kleins af aan was ik een podiumbeest en en wilde maar 1 ding: optreden!
Ik ben begonnen met turnen op hoogniveau maar ik miste toch iets en wilde op dansles bij ons om de hoek.
Heerlijk vond ik het om te bewegen met muziek. 1 keer in de week trainen werd al snel meerdere keren en de selectie, daarnaast mocht ik helpen met lesgeven wat ik fantastisch vond!

 

Ik wilde meer uitdaging! en het verbaasde dan ook niemand dat ik op 13 jarige leeftijd de stoute schoenen aan trok en me aangemeld had voor een Dansacademie in Den Haag. Ik werd na een pittige auditie ronde met zang, dans en acteren aangenomen en begon aan de 5 jaar durende opleiding. Naast deze opleiding zat ik in het showteam waarmee we regelmatig optraden voor grote producties en deed ik daarnaast nog een opleiding om dansdocente te worden. Ik kon er maar geen genoeg van krijgen!

pineapple.jpeg
EN TOEN GEBEURDE HET...

Ik zat in mijn 4e jaar van de opleiding en wij moesten op studiereis naar Londen om daar dansworkshop te volgen en deel te nemen aan audities. Hiervoor kregen wij studiepunten die wij nodig hadden om überhaupt af te studeren.
In de krant vonden wij audities en besloten om daar heen te gaan met de hele klas. Uiteraard waren we nog wat onervaren en dat bleek wel toen wij in onze stoere hiphop kleding en sneakers auditie gingen doen voor Disney… Yup, dat is ballet.


Ik sprak toen geen woord engels maar met dansen hoef je alleen maar te volgen dus dat ging me prima af. Maar toen kwamen de volgende rondes… En ze bleven mijn nummer maar noemen dat ik moest blijven en dat ze meer wilde zien.
Mijn hele klas was afgevallen en hebben heel de dag op mij gewacht. Na 4 rondes wilde ze mij toch nog een keer zien voor de Face Character auditie.
We moesten op een rijtje gaan staan en alle maten werden opgemeten en daarna werd ons gevraagd om een toneelstukje op te voeren alsof je in het park bent als prinses met kinderen. Gelukkig mochten we iets “voorbereiden” voor zover dat kon.

Oke, nu ging ik door de mand vallen want mijn engels is echt heel slecht! Maar….
The show must go on!
Ik snel een sprookje in gedachten genomen waar ik het meeste van wist. Dat was Sneeuwwitje… Mochten ze dan een vraag stellen kan ik hem vast beantwoorden. PANIEK !!! Hoe noem je dwergen in het engels? (In die tijd hadden we nog geen telefoon waarop we alles konden Googlen)
Ik zette mijn schaamte opzij en sprak een meisje aan en vroeg hoe die kleine mannetjes heten…
"Dwarves"(was ik nooit op gekomen).

Nou daar ging ik dan. De juryleden deden zich voor als kinderen, best gênant maar ze begrepen me en ik kon alle vragen beantwoorden.
Na deze ronde zouden de call backs zijn of we een contract aangeboden kregen om te werken in Japan.

Oh wacht even… daar had ik nog niet heel goed over nagedacht.
Verhuizen naar Japan? Voor 7 maanden?
TRING TRING!!!!!En toen ging de telefoon… trillende handjes en een bibberende stem nam ik de telefoon op en feliciteerde ze mij met een contract onder voorbehoud. Dat ik engelse lessen ging nemen en ze zouden mij over een maand terug bellen voor een Voice auditie.

Ik heb gebikkeld!!! Want ik moest en zou dat contract binnenslepen.
En na die maand werd ik aangenomen en zijn alle contracten over de mail verzonden (70 pagina’s maar) en
binnen 3 maanden zou ik gaan verhuizen. Ik kon mijn opleiding niet het jaar daarop afmaken maar ik mocht een “tussenjaar” nemen.
Het jaar daarop heb ik 1 jaar in een half jaar afgerond en heb ik mijn
diploma gehaald voor Show, Musical & Dance.

En daarna snel weer terug naar Japan ;)
aurora.jpeg
TOKYO DISNEY RESORT


Daar ging ik dan als 18 jarig meisje naar de andere kant van de wereld voor 7 maanden. Wat een fantastische baan was dat! Ik ben daar geworden wie ik vandaag ben.
De discipline die ik nu overbreng op mijn leerlingen heb ik daar geleerd. Het was een zware baan maar ook een magische baan.

Greetings, parades, shows alles mocht ik doen! De liefde van de kinderen ontvangen en de
magie overbrengen! Grappig want Lady Gaga was in het park (met 27 man beveiliging in haar visnetpanty) en dan wil ze met mij op de foto? Dat was wel even onwerkelijk en omschakelen. En dit was er nog maar 1 ;)

Na 6 maanden werden er interne audities gehouden zodat je je contract kon verlengen. En natuurlijk miste ik thuis maar
Japan was mijn thuis geworden en uiteindelijk het ik 2,5 jaar mogen werken voor Disney.
BACK AT HOME


En dan kom je thuis en dan heb je geen school, geen werk en val je echt in een gat. Dus ben ik voor alles auditie gaan doen om maar leuke klussen te krijgen. En ik heb heeeeel veel gedaan, van dansen bij grote producties, dansen in een Cheerleading team, assistent bij een illusionist, Dinnershows, niets was te gek!
Toch miste ik de magie van Disney en heb toen auditie gedaan voor
Parijs. Ik ben daar aangenomen en kreeg een contract voor de rest van mijn leven… I mean… Pretty cool! Maar ik hield het daar niet heel mijn leven uit. Helaas is Parijs een heel ander park als Tokyo en dan ook nog een hele andere cultuur. Maar ook maar weer gedaan en ik zeg altijd; iedere ervaring telt.
Toch wilde ik wat vastigheid en ben toen als dansdocent aan de slag gegaan bij meerdere dansscholen in Nederland.

Ik moest
“volwassen” worden maar ik kon het optreden toch niet laten en ben een meidengroep begonnen voor kinderen.
Meerdere singels uitgebracht en veel shows gedaan o.a bij Lego World en een Tour met Diego.
kiddos.jpeg

                         2012
HET JAAR WAARIN ALLES VERANDERDE


Ik geloof er in dat dingen met een reden op je pad komen. En dit is zo’n gevalletje. Ik gaf les aan een meisje die heel veel talent had en zij vroeg mij of ik haar wilde trainen en coachen want ze wilde heel graag meedoen aan So you Think You Can Dance Junior. En ik zei altijd al “ja” voordat ik erover na kon denken… iets met passie ofzo.

Ik ben met dat meisje, Noa gaan trainen en heb haar begeleid tot aan de deur van de auditie ruimte. Ze had talent maar ze was nog maar 7 en dat was nog echt te jong. Maar ze genoot zo van onze trainingen dat we zijn blijven doortrainen en iedere keer nam ze een vriendinnetje mee.
Voor ik het wist had ik een hele groep. Super gezellig maar nooit de intentie gehad van “ik wil een eigen dansschool”.
Mijn vriendin heeft mij een schop onder mijn kont gegeven en gezegd dat ik
in het diepe moet springen want zij zag hoe ik les gaf en dat de kinderen dol op mij waren maar ook dat ze zich ontwikkelde.
Zo gezegd, zo gedaan. Zij had al een logo en een website voor me in elkaar geflanst en ik moest alleen nog naar de Kamer van Koophandel. En op welke dag is dat beter dan op
je eigen verjaardag als je volwassen moet worden. Hahaha

nk.jpeg
EN KIJK NU!!!!

10 jaar later, een eigen pand, heb ik honderden leerlingen mogen trainen, 6 theatershow neergezet, meerdere malen Nederlands Kampioen geworden met wedstrijdteams, buiten in de sneeuw gedanst, de pandemie overleefd en nu is het tijd om weer echt volop te gaan genieten!!!

De kinderen die bij mij dansen sluit ik voor altijd in mijn hart! En ik ben trots dat ik deel uit mag/mocht maken van hun avontuur.

Ik volg op dit moment een opleiding over Ondernemen en een opleiding Marketing.

Het allerbelangrijkste is voor mij dat mijn leerlingen een tweede thuis hebben in mijn studio. We werken samen keihard maar er is ook plaats om samen te lachen en te huilen. Het leven is al zo serieus, dus laten we samen genieten!!!

 
HIERBIJ NOG EEN PAAR WEETJES 


- Na mijn zwangerschap, en dat is nu al 7 jaar geleden kan ik bijna niets meer 
 onthouden… ze hadden mij belooft dat dat weer weg zou gaan maar bij Cher
 natuurlijk niet, dus heel mijn
kantoor hangt vol met Post Its en mijn alarm gaat de
 hele dag zodat ik niets vergeet. En omdat ik nogal creatief ben
droom ik dus ook
 over toffe ideeën
en die moet ik echt direct opschrijven dus ligt er een boekje met
 pen op mijn nachtkastje.


-
Ik ben een controlfreak. Het is echt heel erg! De laatste 2 jaar begint het zijn tol te
 eisen dus probeer ik ook echt om meer dingen uit handen te geven. Wellicht check ik
 het dan nog
stiekem ;)


- Als je nog meer van mij wilt weten, kom dan gezellig naar de studio :)

 
studio1_edited_edited.jpg
C.L.E Dance Studio is mijn pareltje. Dansplezier staat op nummer 1 en samen met mijn docenten probeer ik er elke dag een feestje van te maken!
bottom of page